Katern

Zilver met gouden randje voor KRC Rolling

Op zaterdag 30 januari vonden in de Topsporthal in Almere de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden voor het kunstrolschaatsen plaats. KRC Rolling deed hieraan mee met maar liefst 9 showgroepen. Voor KRC was het een zilveren kampioenschap met een gouden randje. De vereniging ging naar huis met 4 keer zilver en één keer goud.

Het grote kwartet met de rijdsters Nikkie Kwant, Sylvia Pistorius, Lisa ven Trigt en Megan van der Mark reed een prachtig nummer op muziek van ‘My Way en pakte hiermee zeer verdiend het goud.

Bij de kleine showgroepen (max 12 deelnemers) schaatste KRC zich met het nummer “The Queen” naar een tweede plaats. Bij de jeugdgroepen was er voor het nummer “Cavalia” ook zilver, evenals voor het jeugdkwartet. Deze laatste werd vorig jaar nog Nederlands Kampioen maar moest nu genoegen nemen met zilver.

Tenslotte was er ook zeer verdiend zilver voor de grote groep. Het laatste jaar heeft deze groep er veel energie ingestoken om een sprong voorwaarts te maken en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen. Met het nummer “Memoires de Paris”, een emotioneel nummer over het verdriet na de aanslagen in Parijs wisten zij de volle sporthal muisstil te krijgen.

Binnenkort wordt door de rolschaatsbond ook nog bekend gemaakt welke nummers Nederland mogen gaan vertegenwoordigen op de EK in Portugal en de WK in Italië.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk