Zilver en brons voor studenten Tech College Nieuwegein bij Skills The Finals

Studenten van ROC Midden Nederland behaalden bij Skills The Finals, het Nederlands kampioenschap Beroepen, een gouden, zilveren en een bronzen medaille. Marko Welmers van het Tech College ging met zilver naar huis bij de wedstrijd CNC-Draaien en Sjoerd de Witte, ook van het Tech College, kreeg brons voor zijn prestaties bij CNC-Frezen. Twee andere studenten van Tech College waren ook actief op het Nederlands kampioenschap bij de vakwedstrijden CNC frezen en bij Lassen. Zij vielen helaas niet in de prijzen, maar eindigden wel in de top 8 van Nederland. Ivana Sneujink van het Beauty College werd 1e bij de Skills Heroes wedstrijd Schoonheidsverzorging.

Blijdschap en balen
“Eigenlijk baal ik verschrikkelijk! Het verschil tussen mij en de nummer 1 was maar 3 punten. Op een schaal van 600 punten is dat niets” aldus Marko Welmers. Sjoerd de Witte: “Ik had absoluut niet verwacht met een medaille naar huis te gaan. Ik was redelijk ontspannen en heb gewoon mijn opdrachten zo goed mogelijk uitgevoerd. Blijkbaar was dat genoeg voor brons.” Jorik Biesemaat werd vierde direct na Sjoerd in de categorie CNC frezen. Rouel Bisschop sneuvelde helaas in de halve finale lassen. “De concurrentie was gewoon te sterk voor mij. Maar de ervaring was geweldig. Ik ga hard trainen en volgend jaar ben ik er weer bij.” Peter Brouwer, afdelingsmanager, en docent Harry Post: “We hadden vier kandidaten van ons Tech College op dit NK. Met twee medailles zijn we erg tevreden en supertrots op onze jongens.”

Skills The Finals
Skills The Finals is hét evenement waar (beroeps)onderwijs samen komt met het bedrijfsleven. Van 15 t/m 17 maart stond Overijssel in het teken van de nationale kampioenschappen vakwedstrijden binnen het vmbo en mbo. Maandenlang hebben duizenden leerlingen en studenten meegedaan aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de duizend finalisten te zijn die van 15 tot en met 17 maart streden om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied. In totaal werden er 59 Skills Heroes (mbo) finales georganiseerd verdeeld over zes verschillende locaties en 10 Skills Talents (vmbo) finales op één locatie.

UP – het excellentieprogramma van ROC Midden Nederland
Competitie/Skills is een van de vier pijlers binnen het Excellentieprogramma van ROC Midden Nederland. (naast Vakverdieping, Internationalisering en Ondernemerschap) Het doel is om binnen zo veel mogelijk mbo-colleges zo veel mogelijk studenten en docenten te enthousiasmeren voor deelname aan vakwedstrijden. Bij diverse nationale en internationale kampioenschappen vallen studenten regelmatig in de prijzen.

Foto: Sjoerd krijgt de bronzen medaille

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren