Zieke bomen gekapt aan Kastanjestraat

Ernstig en matig zieke kastanjebomen in de Kastanjestraat die zijn aangetast door de kastanjeziekte worden op 18 en 19 november gekapt. De bomen genezen niet meer en leveren door.afbrekende takken een gevaar op voor de veiligheid. Alle bomen zijn gemerkt met een witte stip. De kastanjebomen worden in één keer verwijderd omdat er geen kans is op genezing van de bomen. Het gaat om totaal zeven kastanjebomen, waarvan er twee op de hoek van de Acaciastraat staan.

De werkzaamheden rondom de kap van de bomen zullen vanaf 7.00 uur ’s ochtends starten en duren tot 16.00 uur in de middag, mogelijk met uitloop. De woningen rondom de straat zijn even niet per auto bereikbaar – auto-eigenaren wordt verzocht hun auto tijdelijk te verplaatsen – en ook kan er mogelijk sprake zijn van geluidsoverlast. Wanneer er kinderen naar school worden gebracht of worden opgehaald, worden de werkzaamheden even stilgelegd.

De kastanjeziekte wordt veroorzaakt door een bacteriële aantasting. Als een boom ziek is, verschijnen er op de stam roestbruine vlekken. Uit de vlekken komt een vloeistof, de boom ‘bloedt’ als het ware. Dat vocht wordt al snel stroperig, vervolgens worden het korsten en uiteindelijk ontstaan er scheuren in de bast van de boom. Er komen vanaf dit najaar vijf bomen voor terug, alleen dan in het midden van de plantvakken en op het gazon naast de school.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk