Zeven zorgzekerheden van de PvdA

Op vrijdagmiddag 22 november heeft Erica van Alfen, lijsttrekker van de PvdA Nieuwegein bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014, de “zeven zorgzekerheden van de PvdA” op de deur van het Stadshuis in Nieuwegein “gespijkerd.” ‘Met deze symbolische actie wil de PvdA duidelijk maken dat zij borg staat voor het zekerstellen van de zorg in Nieuwegein’ aldus de PvdA in een reactie.

Vanaf 1 januari 2015 gaan veel taken over van Rijksoverheid naar de gemeenten. Gemeenten worden verantwoordelijkheid voor het aan werk helpen van arbeidsbeperkten, het regelen van jeugdzorg en het bieden van (langdurige) zorg, ondersteuning en begeleiding. De begroting van de gemeente zal hierdoor bijna verdubbelen. Maar tegelijkertijd worden er grote bezuinigingen opgelegd. De gedachte is dat de gemeente de taken op lokaal niveau doelmatiger kan regelen. ‘De PvdA staat er voor dat de ZorgZeker is. De PvdA laat niemand aan zijn lot over’ geeft Erica van Alfen van de PvdA aan. Klik op het cameraatje hieronder voor de 7 zekerheden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren