Zeven Jongerenlintjes uitgereikt in Nieuwegein

Tijdens de online nieuwjaarsreceptie op 10 januari 2022 in theater DE KOM heeft burgemeester Frans Backhuijs jongerenlintjes uitgereikt aan Aida Maas, Ikram Belqadi, Moussa Andich, Noortje Langenhorst, Senna en Yasmina Kruf en Justin Bosch uit Nieuwegein.

Waarom krijgen deze jongeren een lintje
De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks deze onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor onze stad. De zeven jongeren hebben naar aanleiding van onderstaande reden de Jongerenlintjes in ontvangst mogen nemen.

De Doorslag
De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Het jongerenlintje heeft overigens de naam: ‘De Doorslag.’ Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

  1. Aida Maas (18 jaar) voor haar inzet in de buurt en voor haar vrijwilligerswerk bij stichting Balans. Zij kon helaas niet aanwezig zijn tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Zij krijgt alsnog haar oorkonde uitgereikt.

  2. Ikram Belgadi (17 jaar) voor haar inzet bij stichting Nour waar ze andere kinderen ondersteunt bij schoolwerk en voor haar rol als taalmaatje. Daarnaast helpt Ikram bij activiteiten in het revalidatiecentrum.

  1. Moussa Andich (14 jaar) voor zijn inzet om de wijk netjes te houden en daarnaast ook mensen in de wijk helpt bij dingen die ze niet meer zelf kunnen.

  1. Senna (10 jaar) en Yasmina (7 jaar) Kruf omdat de zusjes ondanks hun jonge leeftijd van 10 en 7 jaar veel betekenen voor mensen in de buurt en hier ook tijdens de coronaperiode mee door zijn gegaan.

  1. Noortje Langenhorst (21 jaar) voor haar inzet bij de actie Goedebuur waar zij niet alleen maaltijden bezorgde bij buurtbewoners maar deze ook bereidde.

  1. Justin Bosch (18 jaar) voor zijn inzet bij scouting waar hij bestuurlijke verantwoording neemt en daarnaast actief is geweest voor NLdoet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk