Katern

Zes jaar cel voor aanrander uit Nieuwegein

De 41-jarige Nieuwegeiner Eduard M., die in de binnenstad van Utrecht twee vrouwen tot orale seks dwong, krijgt zes jaar cel. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vandaag bepaald. Het Openbaar Ministerie had acht jaar cel geëist.

In juni en november 2013 werden twee 18-jarige studentes onder bedreiging van een nepwapen gedwongen om een man oraal te bevredigen. In juni 2014 werd een studente door de man in het gezicht geëjaculeerd.

De aanrandingen zorgden jaren lang voor veel onrust onder Utrechtse studentes. Eduard M. is niet dezelfde als de op 17 juli 2014 opgepakte vermeende serie-verkrachter Gerard T. (51, ook uit Nieuwegein), die bij de Uithof tussen 1995 en 2001 meerdere vrouwen zou hebben verkracht.

Eduard M. kon vorig jaar worden aangehouden met behulp van DNA-verwantschapsonderzoek. Slachtoffers hadden het sperma van de verdachte uitgespuugd. Het onderzoek naar dit DNA leidde naar de broer van de verdachte en uiteindelijk naar de Nieuwegeiner. Er was sprake van een 100 procent match.

Het knijpen in de billen van nog een andere vrouw en het roven of helen van haar handtas vindt de rechtbank niet bewezen, net als verboden wapenbezit. Het is onbekend of Eduard M. in hoger beroep gaat tegen de straf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren