Zelfbeheerders krijgen compliment

Zo’n vijfenzestig zelfbeheerders in Nieuwegein hebben dinsdag 12 april j.l. een compliment ontvangen van wethouder Peter Snoeren voor hun inzet in de openbare ruimte. De zelfbeheerders werden op de gemeentewerf ontvangen en kregen een onderhoudend programma aangeboden. Wethouder Snoeren sprak lovende woorden over de betrokkenheid en inzet van 425 zelfbeheerders die Nieuwegein telt.

artikel47513-zelfbeheerder_xander_ladage

De wethouder interviewde inwoner Fred van Oeveren, die al zeven jaar zelfbeheerder is over zijn beweegredenen: ‘Als je de tuin goed onderhoudt, heb je er niet veel werk aan en wordt de buurt er beter op.’ Vooral als de planten in bloei staan, krijgt hij positieve reacties uit de buurt. Zelfbeheerder Xander Ladage (foto) startte vorig jaar: ‘Het was een groot moeras, vol wildgroei. Het was een hondentoilet geworden en dat was zonde voor de ruimte. Ik wilde er verbeteringen in brengen. Er kwamen steeds meer buurtactiviteiten waarbij de buren met elkaar naar buiten kwamen zonder ruimte. Samen met anderen wilden wij het verharden en daarop met z’n allen kunnen verzamelen. Het heeft nu een nuttige bestemming. Iedereen is blij dat dat er is, het ziet er goed uit, iedereen vindt het fijn dat het een verzamelplek is geworden ook voor de kinderen,’ aldus zijn motivatie.

artikel47513-bijeenkomst_zelfbeheerders_zaal

Jaarlijks organiseert de gemeente een bijeenkomst voor de zelfbeheerders met het doel hen te bedanken voor hun inzet en om ervaringen uit te wisselen. Sinds 1999 sluit de gemeente Nieuwegein overeenkomsten voor zelfbeheer van openbaar groen af. Zij hebben een bosplantsoen, groenvak, kruidentuin, grasstrook of bloembakken in beheer. Zelfbeheer vergroot de kwaliteit van de openbare ruimte en versterkt de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving en buren. De zelfbeheerovereenkomst wordt afgesloten voor drie jaar en kan jaarlijks verlengd worden. Er kan gekozen worden waaruit het zelfbeheer bestaat (zoals snoeien, zwerfvuil verwijderen, maaien).

artikel47513-bijeenkomst_zelfbeheerders_fred_van_oeveren

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk