Zelfbeheerders krijgen compliment

Circa zestig zelfbeheerders in Nieuwegein hebben woensdagmiddag 12 november een compliment ontvangen van wethouder Peter Snoeren voor hun inzet in de openbare ruimte. Zij werden op de gemeentewerf ontvangen en kregen een onderhoudend programma aangeboden met onder meer een workshop over beheer. Jaarlijks organiseert de gemeente een bijeenkomst voor de zelfbeheerders met het doel hen te bedanken voor hun inzet en om ervaringen uit te wisselen. ‘De zelfbeheerders zorgen voor het visitekaartje van de gemeente,’ aldus Peter Snoeren.

Sinds 1999 sluit de gemeente Nieuwegein overeenkomsten voor zelfbeheer van openbaar groen af. Inmiddels heeft de gemeente Nieuwegein bijna 400 zelfbeheerders, die elk een plantvak, plantenbak, geveltuin of stuk gazon in beheer hebben. Zelfbeheer vergroot de kwaliteit van de openbare ruimte en versterkt de betrokkenheid van bewoners bij hun woonomgeving en buren. De zelfbeheerovereenkomst wordt afgesloten voor drie jaar en kan jaarlijks verlengd worden. Er kan zelf gekozen worden waaruit het zelfbeheer zou bestaan (snoeien, zwerfvuil verwijderen, maaien, etc.).

Dit jaar is uit bezuinigingsoverwegingen een project gestart voor de adoptie van plantenbakken in de openbare ruimte. Insteek was dat als een bak niet onderhouden wordt in zelfbeheer, deze verwijderd wordt. De actie blijkt goed aan te slaan. Verspreid over de diverse wijken zijn veel bakken geadopteerd. Dit is soms gebeurd door bewoners en soms door wijkplatforms. Met deze nieuwe zelfbeheerders zijn/worden zelfbeheerovereenkomsten afgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren