Zelf je pensioen regelen? 3 tips!

Pensioenfondsen komen regelmatig voorbij in de krant, de berichtgeving is helaas vaak niet heel positief. Ze staan er slecht voor, en de toenemende mate van vergrijzing zorgt er ook niet altijd voor dat de uitkeringen zijn zoals het in eerste instantie werd verwacht. Dit geldt voor mensen in loondienst, maar daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de zelfstandig ondernemers. Zij moeten zelf een pensioen zien te regelen. Ze kunnen dit doen door een inleg te doen bij reguliere pensioenfondsen, maar vaak is dit disproportioneel duur. Gelukkig zijn er alternatieven voor het regelen van een (aanvullend) pensioen die vrij eenvoudig zijn. Sterker nog; je kunt er vandaag nog mee starten! Hier vind je er drie op een rij.

1. De nieuwe munt
Nu we het toch over de krant hadden, daar lezen we ook steeds meer over de alternatieve munt voor ons girale geld. Hier wordt natuurlijk crypto mee bedoeld. Net na de opkomst ervan volgde het ene na het andere succesverhaal elkaar op, inmiddels heeft de cryptomarkt ook wel een dipje gekend. Wanneer je echter de tijd hebt en het geld kunt missen is een aantal cryptomunten aanschaffen helemaal geen gek idee. Kies wel voor een munt en een platform wat betrouwbaar is, zo is de Yuan Pay Group betrouwbaar gebleken. Laat je goed adviseren en informeren, voor je het weet heb jij een appeltje voor de dorst.

2. Aandelen
Aandelen kopen was nog nooit zo eenvoudig. Je hoeft niet meer naar de fysieke beurs in Amsterdam, maar je kunt dit eenvoudig doen vanuit je luie stoel. Ook hier geldt -net als bij crypto- dat het succes valt of staat met timing en het kiezen van de juiste aandelen. Maar bij een lange adem en goede keuzes zit jij er op je oude dag warmpjes bij.

3. Vastgoed
Vastgoed is iets complexer om aan te schaffen, maar het rendement is vervolgens wel duurzaam. Investeren in vastgoed is door de jaren heen altijd betrouwbaar gebleken, uiteraard gaat het hier wel om het zogenaamde rendement wat er behaald kan worden. Maar in veel gevallen is dit bij een goede aankoop, en vervolgens een leuke huurprijs vragen, een slimme zet. Los wel de hypotheek die je ervoor moet nemen op tijd af, dan weet jij zeker dat wanneer je 67 bent dat je iedere maand een extraatje op je AOW kunt verwachten. Geen budget om een heel huis te kopen? Ook een recreatiewoning of parkeerplek kunnen al een mooi rendement geven.

Kijk jij niet met een gerust hart naar je pensioen uit omdat je denkt dat je het financieel niet ruim gaat hebben? Onderneem dan actie en neem het heft in eigen handen. Je hebt nog tijd zat om dingen te regelen!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk