Heerlijk, verse zeewolf. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen hier op de redactie. Dus maken we voor u de zeewolf met in tomatensaus gesmoorde inktvis ringen en vongoles. Voor 2 personen nodig:
2 zeewolf filets (heilbot of kabeljauw ook prima)
1 bosui
3 tenen knoflook
5 pruim tomaten
2 grote uien
verse dille, oregano, basilicum (naar smaak)
500 gram vongoles of kokkels
2 flinke inktvis tubes in ringen gesneden
scheut rode wijn
peper en zout (naar smaak)
olie en boter
2 limoenen
200 gram verse pasta
De tomaten in blokjes snijden, uien fijnhakken en knoflook pletten.
In een pan weinig olie warmen en de knoflook met uien laten zweten, daarop de tomaten blokjes,de wijn en het sap van 1 limoen.
De dille fijnhakken en daar doorheen, samen met de inktvisringen ,peper en zout
Daarop de oregano en het geheel ongeveer 40 minuten smoren, wel af en toe roeren.
De vis filets droog deppen en bakken in roomboter, kruiden met peper en zout en eventueel afblussen met een beetje limoensap.
Als de tomatensaus met de inktvisringen een half uur heeft gekookt, de vongoles of kokkels erbij en mee smoren tot de schelpen open gaan.
Heerlijk met verse pasta en een vers gehakt bos uitje (zie video)
Op het laatst de basilicum erbij en opdienen,
Eet smakelijk!