Zeepkist en roeptoeter

Campagnetijd: in een paar weken duidelijk maken waarom het echt van belang is om PvdA te stemmen. Afgelopen weekend deden we dat met een fietstocht langs Nieuwegeinse winkelcentra. En in de winkelcentra klommen we op de zeepkist om luid te verkondigen dat het eerlijker moet in Nederland. Vanaf de zeepkist klinken teksten toch altijd weer even anders. Lees maar:
Nieuwegeiners, Het Moet Eerlijker!Op 2 maart gaan we naar de stembus voor de provinciale staten, en voor de samenstelling van de eerste kamer. Dit is de kans om tegen Kabinet Wilders 0 te zeggen: het moet eerlijker!Het moet eerlijker voor de buschauffeurs, die er op rekende dat het Openbaar Vervoer niet aanbesteedt zou worden, en die nu speelbal van de markt worden. Het moet eerlijker voor de busreizigers, die 40% van de beschikbare lijnen en diensten zien verdwijnen.Het moet eerlijker voor Henk en Ingrid, die dachten dat Wilders zou zorgen dat zij zich geen zorgen hoefden te maken, maar die komend jaar duurder uit zijn voor hun zorgverzekering, hun huur en hun kinderopvang. Het moet eerlijker voor Henk en Ingrid, hardwerkende Nederlanders die er komend jaar ruim € 1,300 op achteruit gaan.Het moet eerlijker voor Ahmed en Fatima, wiens grootouders hiernaar toe kwamen, die van het VWO komen, naar de universiteit gaan en een bijdrage aan Nederland willen leveren, maar die door het constante haatzaaien van de PVV aangevallen worden op hun overtuiging, zich moeten verantwoorden voor daden van terroristische randdebielen en vanwege hun achternaam niet eens meer voor sollicitatiegesprekken worden uitgenodigd. Het moet eerlijker voor mijn neefje, die nu nog onder begeleiding in de keuken van een restaurant kan werken. Als het aan dit kabinet ligt, mag hij straks thuis gaan zitten met een uitkering. Het moet eerlijker voor zijn jongere lotgenoten, voor wie Verbijsterveld geen passend onderwijs meer wil regelen.En ja, het moet ook eerlijker voor Fleur en Arend Jan. Ok, hun villasubsidie gaat omhoog en hun belastingen omlaag, maar ook Fleur en Arend Jan worden niet beter van een land dat verdeeld is in winnaars en verliezers, in een land waarin mensen niet de kansen krijgen die ze verdienen, in een land waarin zij zich achter gouden hekken en bewakingscamera’s moeten terugtrekken.Nieuwegeiners, het moet eerlijker en het kan eerlijker! En wij hoeven daarvoor niet 18 dagen lang met miljoenen tegelijk op een plein te demonstreren. Wij kunnen stemmen. Pak die kans en zeg op 2 maart tegen het kabinet: het moet eerlijker! Stem voor een ander Nederland, stem voor een eerlijker Nederland. Stem 2 maart PvdA.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: