Zaterdag lekker wandelen tijdens ‘Hello Spring Wandeling Jutphaas-Wijkersloot’

Zaterdag 12 maart (morgen dus) vindt de eerste ‘Hello Spring Wandeling Jutphaas-Wijkersloot’ plaats in Nieuwegein. Initiatiefnemer Inge Visser heeft vandaag de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen. ‘Het was een tijdlang spannend, gaat het door of wordt het afgeblazen door weer een golf van besmettingen door Corona?’ aldus de Nieuwegeinse. Inge begon met een idee voor een winterwandeling, nadat deze twee keer verzet moest worden in verband met Corona, werd het buiten lente. De winterwandeling ging op de plank voor einde van het jaar, de lentewandeling werd geboren.

Inge is initiatiefnemer van het burgerinitiatief PitPop Nieuwegein, ze is voorzitter en vrijwilliger bij Stichting Jut & Zo en ze is mede-eigenaar van Architectenbureau Cor & Partners B.V., allemaal gevestigd in Jutphaas-Wijkersloot. Ze is altijd bezig met nieuwe ideeën en door haar contacten en ervaringen in de wijk kwam ze op het idee voor de Winterwandeling.

‘Hello Spring Wandeling Jutphaas-Wijkersloot’ start en eindigt bij Jut & Zo aan het Wenckebachplantsoen 85A. Het is een route die door de mensen zelf gelopen wordt, aan de hand van een kaartje dat wordt uitgereikt bij de start. Er zijn vaste punten met leuke weetjes, hoe men daar komt is aan de wandelaars zelf. ‘Loop je de kortste route, struin je door de straten of loop je via een hoofdweg, doe zoals het uitkomt,’ aldus Visser. Voor kinderen zijn er leuke vragen voor onderweg en is er een kleurwedstrijd.

Visser heeft in de wijk regelmatig over de wandeling gesproken met wijkbewoners waarvan sommigen al 50 jaar in Jutphaas-Wijkersloot wonen. En deze bewoners hebben mooie en interessante verhalen. Visser hoopt dat zaterdagavond mooie gesprekken ontstaan. ‘Ik hoop dat men elkaar ontmoet, bekenden en onbekenden, en met elkaar aan de praat raakt. Er is nog zoveel over onze wijk wat we nog niet weten en er is nog zoveel wat we met elkaar kunnen delen.’

Op de route ligt onder andere het ateliergebouw, waar (podium-)kunstenaars hun atelier openen voor de wandelaars. Pipo in de wijk is open en natuurlijk ook Jut & Zo. Ook is er muziek op twee locaties en zijn er keitjes in Nieuwegein verspreid met de boodschap ‘Jij bent keileuk!’

‘Hello Spring Wandeling Jutphaas-Wijkersloot’ start zaterdag 12 maart om 18.30 uur in het gastvrije Jut & Zo en eindigt om 20.30 uur. Het weer is prachtig, wandel en geniet mee! De route wordt bij het startpunt uitgedeeld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk