Zaterdag 2 november om 07.00 uur Galecopperbrug bij Nieuwegein weer open

Vandaag en vannacht rondt de aannemer de werkzaamheden aan de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht af. Op zaterdag 2 november zijn de afzettingen om uiterlijk 07.00uur van de weg. Het verkeer op de A12 Utrecht richting Arnhem kan vanaf dat moment weer volledig gebruik maken van de zuidbrug. Ook de verbindingsboog van de A2 Den Bosch naar de A12 Utrecht is dan weer beschikbaar.

Rijkswaterstaat werkt sinds 26 september 24 uur per dag aan de vervanging van de voegovergangen op de zuidbrug van de Galecopperbrug (A12) bij Utrecht. Afgelopen nacht vonden de laatste asfalteringswerkzaamheden plaats. Vanmorgen is gebleken dat het werk vandaag succesvol kan worden afgerond. Komende nacht en ochtend haalt de aannemer de afzettingen en omleidingsborden van de weg. Zaterdag 2 november is de weg vanaf 07.00 uur weer geopend.

Vijf weken van zeer ernstige verkeershinder
Het vervangen van de voegovergangen zorgde iets meer dan vijf weken voor zeer zware verkeershinder op snelwegen richting Utrecht, en op lokale wegen in Utrecht en Nieuwegein. Om de snelwegen beschikbaar en veilig te houden, zijn onderhoudswerkzaamheden als deze noodzakelijk. Rijkswaterstaat wil iedereen bedanken voor het waar mogelijk kiezen van ander vervoer, het uitstellen van de reis of mijden van de spits.

Resultaat
De zuidbrug heeft nu nieuwe voegovergangen op zowel de hoofdrijbaan als op de parallelrijbaan aan beide kanten van het Amsterdam-Rijnkanaal. Deze voegconstructies zijn speciaal ontworpen voor de Galecopperbrug en zorgen dat weggebruikers ook in de toekomst veilig en comfortabel over de brug kunnen blijven rijden.

Afrondende werkzaamheden
Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen, waarbij het verkeer lokaal wordt omgeleid. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode 6 zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Onderhoud Galecopperbrug
Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden gepland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren