Zaterdag 15 november arriveert Sinterklaas

Zaterdag 15 november om 14.00 uur zal Sinterklaas voet aan wal zetten aan de Oude Sluis in Vreeswijk. Samen met zijn zwartepieten zal het een leuk feest worden voor de kinderen. Voordat de Sint aanmeert in Vreeswijk is er in de Oude Sluis vanaf 13.00 uur een leuk voorprogramma. Zo zijn er klimpieten aanwezig en worden er door de kinderen Sinterklaasliedjes gezongen.

De pakjesboot wordt begeleid door een aantal kleine bootjes met zwartepieten erop. Ook zijn er zweefpieten en muziekpieten aanwezig. De stoet komt om 13.40 uur langs Nieuw-Vreeswijk.

Om 14.00 uur gaat de Sint aan wal in de Vreeswijkse Oude Sluis, waar de burgemeester hem opwacht. Daarna stapt de Sint op zijn paard Amerigo voor een korte rit door Vreeswijk. Om 15.30 uur beëindigt de Sint zijn bezoek aan Vreeswijk om vervolgens op andere locaties in Nieuwegein een bezoek te brengen.

Vanwege de komst van Sinterklaas is van 12.00 uur tot 17.00 uur een Sinterklaasmarkt aan het begin van de Dorpsstraat. Er worden ook kinderactiviteiten georganiseerd, waaronder Sinterklaasspelletjes. Deelname is gratis.

Na zijn bezoek aan Vreeswijk vertrekt Sinterklaas met al zijn pieten naar het Stadscentrum, want ook daar staan veel kinderen ongeduldig te wachten. Om 15.00 uur start het voorprogramma in het verdiepte winkelplein aan Lage Raadstede, vlak voor de hoofdingang van de Jumbo. Tussen 16.30 en 17.15 wordt daar de Goedheiligman verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk