Zalm-onella en schone luiers

DONDERDAG en VRIJDAG

Voor het werk twee dagen “van huis”. Donderdagmiddag bij een Amsterdams stadsdeel op bezoek, donderdagavond aan het werk met een commissie vanuit de gemeenteraad van een gemeente in het zuiden van Nederland aan het werk. Werelden van verschil, maar het thema is gelijk: BEZUINIGEN en hoe doe je dat. In alle gemeenten van het land is het momenteel raak. De voorzieningen zijn niet in stand te houden, de druk op de lokale lasten is groot. De inkomsten worden minder. Een soort “Zalm-onella”. De bezuinigingen van het kabinet raken nu echt de gemeenten. Zou Zalm zich beseffen dat dat ten koste gaat van voorzieningen als zwembaden, theaters en buurthuizen?

Na het avondwerk weer een stuk in de auto naar Roosendaal om te overnachten. Bij het ontbijt in deze stad (TULPETOANESTAD, waar iedereen zich al dagen warm loopt voor carnaval) in de krant het bericht over de ambulancezorg. Eindelijk extra standplaatsen, zodat de ambulances op tijd kunnen komen. En dat op de dag dat ik het voorzitterschap van de Ambulancezorg (de RAVU) in de provincie Utrecht na zes jaar ga overdragen. Medewerkers van die dienst hebben de afgelopen periode veel bereikt: 4 kleine diensten samengevoegd, vernieuwende projecten als de ambulancemotor, kwaliteitscertificaat….En nu kunnen ze ook nog de gemeentebestuurders van Lopik tevreden stellen. Na veel lobby eindelijk voldoende geld op tafel voor de nodige ambulances.

Vanmiddag een gesprek met onze burgemeester, Cor de Vos. Sinds ik fractievoorzitter ben doe ik dat zo eens in de vijf/zes maanden. Nooit een agenda, altijd veel verschillende onderwerpen en natuurlijk hoe het op het thuisfront is. Die persoonlijke belangstelling voor elkaar ontbreekt trouwens nooit in de Nieuwegeinse politiek.

Vanavond oppassen op onze kleinzoon (Lucas, van 1 augustus j.l.) Spannend en om naar uit te zien. Hij blijft voor het eerst een nachtje over. Hoe ging dat ook al weer met ‘s-nachts slapen, fles geven en….luiers?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren