Yoga, Pie your teacher, Sumo worstelen, rode kip eten……voor Rundu

De leerlingen van het Anna van Rijn College organiseerden donderdag 22 december jl. op de vestiging van het Lyceum en de MAVO aan de Albatros tal van activiteiten in het kader van de stedenband Nieuwegein – Rundu. De hele dag waren er tal van activiteiten in en om de school. Leerlingen konden taarten gooien naar hun meest favoriete docent, Sumo worstelen of wat rustiger starten met yoga, het doel was natuurlijk middelen inzamelen om de zusterschool in Rundu te steunen. Op het einde van de dag hadden de leerlingen maar liefst  € 3.400,- opgehaald!

Overal in het gebouw waren activiteiten met het doel sponsors te vinden en geld in te zamelen voor de school in Rundu. De gemeente Nieuwegein heeft sinds 1994 een stedenband met deze stad in Namibië. Rundu is een stad met zo´n 70.000 inwoners in het noordoosten van Namibië, het armste deel van dat land, aan de grens met Angola.

Rector Wilma van Noort ontving in 2014 uit handen van Hans van der Boor van de Werkgroep Rundu het Certificate of Appreciation van Rundu Secondary School voor de jarenlange actie voor wezen en kwetsbare kinderen op die school. Die traditie wordt voortgezet met de Red Nose day 2016.

Jos van Vogelpoel en Frans Evers waren ter plekke en maakte bovenstaande videoverslag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk