Wraps met knoflooksaus

Wraps zijn altijd goed. Je kunt ze naar eigen smaak vullen en je kunt ze vormen zoals je zelft wilt. Vouw of rol ze op of klap ze dubbel. Een sausje en wat rauwkost erbij maken het af.Voor 6 stuks
1 pak Tomato Wraps (20 cm, Lidl)
zonnebloemolie
2 uien 
rode paprika 
1 stengel bleekselderij
kidneybonen, blikje à 420 g
kruidenmix voor wraps (zakje à 34 g, Silvo)
geraspte kaas Voor de knoflooksaus
magere roomkaas, bakje à 200 g
2 eetlepels magere yoghurt
1 teen knoflook
wat verse bieslook en peterselie
zout en peper Extra: ovenschaal van ca. 20 bij 30 cm Pel de uien en snij ze in dunne, halve maantjes.
Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
Was de bleekselderij en snij in dunne boogjes.
Vet de ovenschaal in met een keukenpapiertje met olie.
Verwarm de oven voor tot 180ºC.
Verhit een scheut olie in een hapjes- of koekenpan en fruit de ui, paprika en bleekselderij ca. 5 minuten.
Laat ondertussen de kidneybonen uitlekken in een zeef en vang het vocht op.
Vul het vocht aan met water tot 1,5 dl.
Doe de bonen bij de groenten in de pan en roer even om.
Strooi het zakje kruidenmix over de groenten en schenk het bonenvocht er bij.
Goed roeren tot het poeder is opgelost.
Zet de pit op half en laat even doorpruttelen tot het vocht gebonden is, dan de kookpit uitzetten.
Ondertussen alvast de bieslook en peterselie wassen, drogen en fijnhakken en de knoflook pellen.
De wraps uit de verpakking halen en op elkaar gestapeld 1 minuut op vol vermogen in de magnetron opwarmen, zodat ze zacht en buigzaam worden.
Het groentemengsel in zessen verdelen en in de wraps scheppen.
De wraps als een puntzakje dichtvouwen en het puntje naar achteren vouwen (zie ook de verpakking van de wraps).
Leg de gevulde wraps dakpansgewijs per drie langs de lange zijde van de ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas overheen.
Zet de schaal in de oven en laat de kaas gratineren en de wraps een beetje krokant worden in ca. 10 minuten.
Ondertussen de roomkaas met de yoghurt met een (staaf)mixer door elkaar kloppen.
De knoflook boven het roomkaasmengsel uitpersen.
De kruiden toevoegen en peper en zout naar smaak.
Alles nog een keer goed door elkaar mixen en de saus in een schaaltje overdoen.
Serveer de wraps met een schep knoflooksaus, verse tomaat, komkommer en wat gesneden sla, opgewarmde maïskorrels (vers of uit blik) en geraspte kaas. Hoofdgerecht vegetarisch
Voorbereiden 25 à 30 minuten
Bereiden 10 à 15 minuten Tip
Je kunt natuurlijk variëren met de vulling.Een restje groente, zoals boontjes, doperwtjes of broccoli kun je, wat kleiner gesneden, ook in de vulling van de wraps gebruiken. Lekker erbij is een schaaltje Tortilla-chips met geraspte kaas, even onder de grill gegratineerd. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk