Workshop ‘Encaustic Art’

Maandag 11 december van 13.00 uur tot 15.00 uur organiseert Stichting KunstGein een workshop Encaustic Art oftewel schilderen met bijenwas. De middag wordt begeleid door Margaret Beukers – van Rooij. Het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan door een e- mail te sturen naar: inschrijvingenkunstgein@gmail.com.

Bijenwas

Encaustiek is een eeuwenoude techniek waarbij je warme was gebruikt, het wordt als het ware ingebrand. Gekleurde blokjes bijenwas worden verwarmd met een klein strijkijzer en daarmee ‘schilder’ je op speciaal papier waar een soort coatinglaagje opzit. Vroeger schilderde men iconen en grafportretten op deze manier, de was werd daarbij vaak op een open vuur verwarmd. Tegenwoordig wordt daar een schildersijzertje voor gebruikt. Er komen verschillende technieken aan de orde.

Werken met bijenwas geeft heldere, sprekende kleuren en een onvoorspelbaar resultaat. Alles wat je maakt is uniek! Deze middag maken we kaarten. De workshop wordt gehouden in de atelierruimte van theater DE KOM aan het Stadsplein in de binnenstad van Nieuwegein. De kosten voor deelname bedragen € 20,- incl. koffie/thee/lekkers. De Stadspas is geldig voor deze workshop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk