Workshop ‘Duurzaam boodschappen doen’

Het kan best lastig zijn om juiste, milieubewuste keuzes te maken als je boodschappen doet. Door middel van een workshop tijdens het Duurzaamheidsgesprek op de Dag van de Duurzaamheid (donderdag 10 oktober aanstaande), leer je alles over het maken van de juiste keuzes in de supermarkt. De workshop vindt plaats van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein. De workshop is gratis maar wel even aanmelden via: info@samenduurzaamnieuwegein.nl.

Superwaar
Tijdens het Duurzaamheidsgesprek wordt het thema ‘Superwaar’ uitgelegd en toegelicht. Voor veel mensen is het herkenbaar: men wil wel duurzaam doen, maar heeft geen idee hoe. Het aanbod is groot en dat zijn de prijsverschillen ook. Waarom zou je kiezen voor Hollandse sperziebonen, als de exemplaren uit Egypte goedkoper zijn? Is biologisch ook beter? Zijn die sojaburgers een goed alternatief? En dat palet aan keurmerken kan je misschien helpen, maar is ook verwarrend, of zelfs misleidend.

Kortom, het juiste kiezen valt nog niet mee. Wat is precies de impact van een supermarktronde en hoe kun je die impact zo klein mogelijk maken? Tijdens het Duurzaamheidsgesprek vertelt de organisatie meer over dit onderwerp.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren