Word vrijwilliger bij de Media Maker Space van de bieb

In Groot-Brittannië en India zijn programmeren, techniek en media al verplichte vakken op school. In Nederland zijn we nog niet zo ver, maar ook onze kinderen zijn dagelijks omringd met telefoons met apps, camera’s en technisch speelgoed. Techniek en media nemen een steeds grotere plek in in deze wereld. Daarom hebben we een jeugd nodig die technologie kan ontwerpen en bouwen, en die met media kan omgaan. Om die reden start bibliotheek De tweede verdieping binnenkort met de Media Maker Space, een plek waar kinderen en jongeren (en later ook volwassenen) kunnen leren over en experimenteren met techniek en media.

Kinderen en jongeren tussen 6 en 14 jaar krijgen les in programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en vloggen. Ook is er ruimte voor bijvoorbeeld een Minecraft-toernooi of een 3D-printingmiddag en andere eenmalige workshops. Vind je het leuk om met kinderen en jongeren te werken en heb je affiniteit met media en techniek? (denk aan technisch lego, filmen met je smartphone, dingen maken met een 3D-pen e.d.)

Ben je minimaal één keer per maand beschikbaar op woensdag-, vrijdag- of zaterdagmiddag? En vind je het leuk om deel uit te maken van een enthousiaste groep medewerkers en vrijwilligers? Neem dan voor meer informatie contact op met Rebecca Wolf, projectleider Media Maker Space: r.wolf@detweedeverdieping.nu

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk