Word chauffeur bij ANWB AutoMaatje Nieuwegein!

Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om naar de dokter, kapper of winkel te gaan. Of om op bezoek te gaan naar je partner in verzorgingshuis. Als je minder mobiel bent kan dit een hele opgave zijn. Daarom is ANWB AutoMaatje er, de vrijwillige vervoersdienst die mensen mobiel en actief helpt te blijven. Maar het is meer dan alleen vervoer. De chauffeur biedt een helpende hand als dat nodig is en er ontstaan vaak mooie contacten tussen de vrijwillige chauffeur en de deelnemer.

ANWB AutoMaatje loopt als een zonnetje!
ANWB AutoMaatje is sinds 2018 actief in Nieuwegein. Een van de deelnemers is Maria van Rossum (74), deelnemer vanaf het eerste uur. Zij vertelt: “Door spierproblemen kan ik niet lang lopen. Daarom is ANWB AutoMaatje voor mij een uitkomst. Ik maak er gebruik van als ik naar de dokter moet, of ziekenhuis of voor de boosterprik. Het is fijn om thuis opgehaald te worden. Er is altijd even een gezellig praatje tijdens de rit. En bij het ziekenhuis zorgt de chauffeur voor een rolstoel en rijdt mij naar de ingang. Heel fijn. De chauffeurs zijn allemaal heel aardig en behulpzaam.” Ze vervolgt lachend: “Voor mij loopt ANWB AutoMaatje als een zonnetje!”

Meer chauffeurs nodig
In Nieuwegein is ANWB AutoMaatje onderdeel van welzijnsorganisatie Movactor. Met ruim 20 chauffeurs brengen we deelnemers naar afspraken. Alleen is de vraag erg groot in Nieuwegein. Om alle aanvragen aan te kunnen, zijn er meer chauffeurs nodig. Wil jij je ook als vrijwillige chauffeur inzetten voor minder mobiele mensen in Nieuwegein en onderdeel zijn van de chauffeurspoule? Dat kan!

Enthousiast geworden? Meld je aan!
Ben je bijvoorbeeld ZZP-er of werk je onregelmatig? Zijn je kinderen naar school en ben je dan inzetbaar? Of ben je met pensioen? Als chauffeur bij ANWB AutoMaatje kun je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Het is voor iedereen die van autorijden houdt, beschikbaarheid heeft over een eigen auto en graag iets voor een ander doet in Nieuwegein. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.movactor.nl/automaatje of mail naar: automaatje@movactor.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk