Woordenwisseling met Nieuwegein

Zomaar ergens in Nieuwegein. Je loopt, je ziet, je fantaseert. Over dingen, personen, gebeurtenissen of wat dan ook. De één legt het vast in een foto, een ander met woorden. Niet zomaar woorden maar allemaal zijn ze gelijk. Er is geen hoofdletter te bekennen bij de Nieuwegeiner Ton de Gruijter. Geen woord staat boven een ander. Ton is dichter en heeft nu ook een rubriek op De Digitale Stad Nieuwegein.

Ton: ‘recent heeft u in ‘ons nieuwegein’, maar ook op de digitale stad nieuwegein kunnen lezen over het oprichten van de stichting ‘kunstgein’. één zin was me naar het hart: ‘ … ooit over een schilderij een beeld, een gedicht gemaakt?…’ wel, dat heb ik inderdaad gedaan. bij het project ‘relaas jutphaas’ van beeldend kunstenaar sasja bork, heb ik me laten inspireren door een paar fraaie schilderijen, waaronder dat van de vroegere oefenruimte van de dorpspelers. het door haar geschilderde beeld ademt zo’n sfeer uit, dat je zonder er geweest te zijn je er een goede voorstelling van kunt maken. en dat is de magie van kunst.

overigens kunt u via de site van de bibliotheek ‘relaas jutphaas’ terugvinden, zowel de schilderijen als de bijbehorende uitleg. en, voor ik het vergeet, sasja heeft een galerie op de oude gracht 209 in utrecht. kunt u zo maar eens heen!.’ Klik hier om naar ‘woordenwisseling met nieuwegein’ te gaan. Deze week: ‘zaal.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk