Woonwagen aan de Hofweide mag niet

Het college heeft in het voorjaar vrijstelling van het bestemmingsplan geweigerd voor de plaatsing van een woonwagen aan de Hofweide. Reden hiervan is dat de bouwaanvraag zowel qua oppervlakte als bouwhoogte in strijd is met het bestemmingsplan. Tegen het weigeringsbesluit is bezwaar gemaakt.

De bezwaarmaker voert aan dat er in 2003 al een toestemming is verleend en dat het college die niet nakomt. Door alleen een kleinere woonwagen toe te staan vindt de aanvrager dat hem woongenot wordt ontnomen. Het college heeft in 2003 ingestemd met een principeverzoek om vrijstelling. Daarmee heeft zij aangegeven dat als er een definitief verzoek voor een bouwvergunning en vrijstelling wordt ingediend, zij in principe bereid is daaraan medewerking te verlenen. Met een principebesluit wordt echter geen toestemming verleend om te bouwen. Dat kan pas als het college heeft besloten de bouwvergunning (en vrijstelling) te verlenen.

Dan wordt ook een definitieve afweging gemaakt. In dit geval vond het college het uiteindelijke bouwplan dat werd ingediend bij de bouwaanvraag (en vrijstelling) te massaal. Het college is wel bereid een vrijstelling te verlenen voor een woonwagen van maximaal 350 m3, mits deze vergroting wordt behaald door een vergroot grondoppervlak en niet uit een grotere hoogte. Dat is qua inhoud/woongenot vergelijkbaar met een tussenwoning. Daarmee geeft het bezwaarschrift het college geen aanleiding een ander standpunt in te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk