Woningen uit transformatie van gebouwen in Nieuwegein

In 2018 zijn er landelijk 13 duizend woningen ontstaan door transformatie van bestaande gebouwen, zoals kantoren, scholen en winkels. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS, bekostigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Ook in Nieuwegein zijn kantoren getransformeerd tot woningen.

Nieuwegein kwam dat jaar uit op 55 woningen ontstaan door transformatie van bestaande gebouwen. Dat is 19,2 procent van alle woningen die in 2018 aan de Nieuwegeinse woningvoorraad werden toegevoegd. Het zijn vooral kleinere woningen, met een gebruiksoppervlak tot 50 vierkante meter.

Bewoners meestal jong en alleenstaand
De meeste hoofdbewoners van transformatiewoningen zijn jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar (47 procent). Ongeveer een derde van de bewoners is tussen 28 en 45 jaar. Ouderen vanaf 67 jaar wonen aanzienlijk minder vaak in transformatiewoningen (6 procent).

Het kantoor aan de Bakenmonde dat getransformeerd is tot appartementencomplex

One thought on “Woningen uit transformatie van gebouwen in Nieuwegein

  1. Nazir

    Ik heb ook wel interesse in zo een woning hoe kan ik ook zo een woning bemachtigen ik sta ingeschreven bij woningnet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren