Woningbouw op de Edisonbaan

Er komen 57 woningen op de Nieuwegeinse Edisonbaan op een plek waar nu sprake is van kantorenleegstand. De gemeenteraad van Nieuwegein ging op 28 mei akkoord met een nieuw bestemmingsplan dat dit mogelijk maakt.

Op de locatie (nu Edisonbaan 9-11 op bedrijventerrein Rijnhuizen) komen na de sloop van het bestaande kantoorgebouw straks 31 appartementen en 26 eengezinswoningen. Het gaat om huur- en koopwoningen in zowel de sociale als de vrije sector. Bij de bouw is er sprake van bijzondere aandacht voor duurzaamheid. De woningen worden voorzien van zonnepanelen en maken gebruik van koude/warmte-opslag.

Wethouder Economische Zaken Johan Gadella: “Het wordt een mooi project, met duurzame woningen in een groene omgeving. Er komt veel aandacht voor de openbare ruimte en de herbeplanting. En Fort Jutphaas ligt dichtbij. Ik verwacht dan ook dat er voor deze kantorentransformatie weer veel belangstelling zal zijn. Dit project kent twee primeurs: het is de eerste keer dat we in dit gebied een dergelijk bouwproject realiseren en de eerste keer dat we eengezinswoningen aanbieden.”

Het nieuwe bestemmingsplan is gebaseerd op de Visie Mooi Rijnhuizen. Het plan en de visie zijn tot stand gekomen in nauw overleg met betrokkenen. Het bestemmingsplan is na overleg met omwonenden uitgebreid aangepast. Projectontwikkelaar voor de sloop en nieuwbouw is Vink Bouw uit Nieuwkoop. Het project krijgt de naam Kroon op Jutphaas en gaat vanaf 16 juni in de verkoop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren