Wonen en ondernemen in Nieuwegein

In Papendorp zijn veel ICT bedrijven, maar veel van de werknemers zeggen niet in Nieuwegein te willen wonen. Industrie en werkgelegenheid nemen toe, maar het wonen in Nieuwegein neemt tegelijkertijd af. Zo lijkt er bijvoorbeeld een tekort te zijn aan grote ruime appartementen, voor de redelijk grote groep eerste inwoners van Nieuwegein die zo langzamerhand wel wat anders wil. Appartementen die ook in trek zijn bij veel ICT-ers.

Arie Spek van Aspekt ERA-Makelaars en Frank Verveer van De Keizer Makelaars hebben hierover een rapport geschreven, dat officieel nog niet uit is. Zij wilden weten waarom mensen uit Nieuwegein vertrekken en wat mensen motiveert om juist in Nieuwegein te komen wonen.

Het rapport doet suggesties om beter in te springen op een veranderende woningmarkt. Spek en Verveer vinden het positief dat dit college probeert een inhaalslag te plegen ten aanzien van wonen. Ook is Nieuwegein een bijzonder groene gemeente, maar is het een nadeel dat we aan het ‘grootste verkeersinfarct van Nederland’ wonen. Kern van het verhaal is dat zij met alle partijen tot een verbeterd Nieuwegein als ‘product’ willen komen en zij denken daarbij ook aan nieuwe potentiële markten met specifieke wensen, zoals ICT-ers, Captains of Industry en tweeverdieners.

U bent van harte welkom op dinsdag 15 januari a.s. vanaf 19.30 uur in Green Village in Blokhoeve. Het Programma van het politiek Café is als volgt:

19.30: Ontvangst

20.00: Opening en daarna een inleiding door makelaars Arie Spek en Frank Verveer. Aan het panel neemt verantwoordelijk wethouder Carla Breuer deel.

21.00: Afsluitende borrel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk