Wmo-raad de wijk in

Hoe functioneert de ondersteuning op gebied van welzijn, meedoen en zorg in Nieuwegein? Hoe ervaren inwoners dit? Zijn er problemen, mogelijkheden voor verbetering of zaken die juist be-vallen? Eén jaar na de decentralisaties van de ondersteuning op gebied van welzijn, meedoen en zorg hebben inwoners van Nieuwegein de nodige ervaring opgedaan. De Wmo-raad gaat hier-over graag in gesprek met inwoners. Als eerste in de wijken Batau-Noord, Batau- Zuid, Doorslag, Centrum, Merwestein. Woont u daar? Dan bent u van harte welkom op donderdag 14 april 2016 in Buurtplein Batau aan de Dukatenburg 1 in Nieuwegein. Het begint om 19.30 uur. De andere wijken komen ook nog aan bod. Zodra de data hiervoor vaststaan, worden deze be-kend gemaakt.

De Wmo-raad is een groep inwoners door het college van burgemeester en wethouders be-noemd. De Wmo-raad adviseert het college en de gemeenteraad over de inhoud en uitvoering van het beleid op de zorg- en hulpverlening. En dan met name op de gebieden die sinds vorig jaar door de rijksoverheid aan de gemeenten overgedragen: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet(Jeugdzorg) en de Participatiewet (ondersteuning bij arbeidsinschakeling en bijstand). De Wmo-raad Nieuwegein bestaat uit mensen die vanwege hun persoonlijke of werk-situatie zelf te maken hebben met deze wetten.

Twee keer per jaar houdt de Wmo-raad in wijken van Nieuwegein een vergadering. Inwoners kun-nen bij zo’n vergadering hun ervaringen kenbaar maken. Daarbij gaat het niet om persoonlijke maar om algemene problemen en oplossingen die een bredere groep aangaan. De Wmo raad han-teert een wijkindeling in 3 clusters en organiseert per cluster bijeenkomsten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk