Wisselbeker Groene Voetstappen naar de Toonladder

Drie basisscholen in Nieuwegein: O.B.S. De Toonladder Galecop, O.B.S. Ziezo en O.D.S. UniQ hebben met 467 leerlingen van 23 tot 27 september maar liefst 3470 Groene Voetstapstickers verzameld. Wethouder Hans Reusch mocht de wisselbeker uitreiken aan de klas met de meeste groene voetstappen: groep 3/4 van O.B.S. De Toonladder in Galecop!

De leerlingen van de basisscholen kregen voor elke keer dat zij op duurzame wijze naar school kwamen een Groene Voetstap. Het doel was leerlingen en ouders te laten ontdekken dat het niet alleen leuker, gezonder en veiliger is om te voet, per fiets op de step of skates naar school te gaan, maar ook beter voor het klimaat.

Wethouder Hans Reusch bracht een bezoek aan de winnende groep 3/4 van O.B.S. De Toonladder, Galecop. Leerkrachte Patricia de Gier was zichtbaar trots op haar leerlingen en hun ouders. In het klassengesprek stelde de leerlingen best tien minuutjes tot een half uur eerder op te kunnen staan zodat de ze niet met de auto maar op een groene wijze naar school gebracht kunnen worden. We zijn toch altijd het eerste wakker! Volgens wethouder Hans kun je door duurzame wijze van reizen de lucht netjes, gezond en fris houden. Op de fiets is alles binnen Nieuwegein binnen 7,5km via goede fietsroutes bereikbaar. En waar geen fietspaden zijn is de auto te gast waarmee hij een van de leerlingen gerust stelde. Groep 8 was ook te gast bij groep 3/4. Zij waren met een gelijke stand geëindigd maar gunde de jongere leerlingen de wisselbeker voor hun prestatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk