Winterse pret op Nieuwegeinse parkeerplaats

Wat ambitieus en onmogelijk leek, werd toch waarheid voor de eerstejaars studenten Event Manager van het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Dinsdag 23 januari organiseerden zij voor hun medestudenten een evenement waarbij geschaatst, gegeten en gedronken kon worden.

Schaatspret ROC

Geschaatst bij 10 graden en een lekker zonnetje? Jawel, op de parkeerplaats voor het college verscheen een echt schaatsbaantje, met daaromheen kraampjes met passende winterse hapjes en drankjes. Klassen met studenten, maar ook docenten, bonden de schaatsen onder om wat rondjes te schaatsen. Voor sommigen was dit zelfs de eerste kennismaking met het schaatsen.

“Iedereen heeft veel plezier”, vertelt Ellis, een van de organiserende studenten. “We hebben goed weer gelukkig, dus dat helpt wel. We begonnen vanochtend met de ontvangst en opbouw van de baan. De stroom viel uit, dat was wel even schrikken. Maar daarna ging het super. Zelfs jongens die eerst niet enthousiast waren zijn de baan opgegaan en hebben het naar hun zin.”

De studenten van de opleiding Event Manager krijgen ieder kwartaal een evenement te organiseren. Dit kwartaal was de opdracht: organiseer de entertainment voor bij een cateringevent. Ellis: “We kwamen op een schaatsbaan, maar dachten dat zoiets veel te ingewikkeld zou worden. Maar toch kregen we groen licht en hebben we veel gebeld en gemaild om het voor elkaar te krijgen.”

De studenten moesten niet alleen op zoek naar een partij die de baan kon leveren voor een goede prijs door offertes op te vragen en vergelijken, maar bijvoorbeeld ook toestemming van de gemeente regelen. Dat deden ze allemaal zelf, onder toeziend oog van docent Marjolein Smids.

“We vinden het belangrijk dat onze studenten ervaring opdoen door zoveel mogelijk echte projecten te draaien, waarbij ze al het geleerde gelijk kunnen toepassen. Originele ideeën als deze verdienen het om te uitvoer gebracht te worden. Mede dankzij steun van onze directeur Suzanne Staal en het evenementenbureau Eventory konden we gezamenlijk een gezellig evenement neerzetten”. Ondertussen is Ellis alweer bezig studenten te helpen met hun schaatsen, zodat ook zij er een gezellige en vrolijke middag van kunnen maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk