Winters vermaak in City Nieuwegein

City, de binnenstad van Nieuwegein, ademt vanaf 6 december winterse gezelligheid uit. Om te beginnen zijn er diverse zitjes in een nieuwe aankleding. En van donderdag 21 december tot en met zaterdag 30 december is er een sfeervolle kerstmarkt. City is dan helemaal in kerstsfeer, compleet met gezellige houten chaletjes. Op de zaterdagen staat de weekmarkt gewoon op het Stadsplein.

Kerstmarkt en oudejaarsdag
Van 21 december tot en met 30 december vindt de kerstmarkt in City plaats. De chalets en de entertainers worden dan in kerstsferen aangekleed. Vanaf 15 december prijkt er een tien meter hoge kerstboom in City. De kerstmarkt is alleen gesloten op eerste kerstdag. Op oudejaarsdag is ‘Vadertje Tijd’ aanwezig en draait alles om oliebollen, sterretjes en een gelukkig nieuwjaar.

Tweede kerstdag gratis parkeren
Op tweede kerstdag zijn zowel de (meeste) winkels als de kerstmarkt geopend. Op deze tweede kerstdag, bij uitstek een dagje om met het gezin op pad te gaan, kunnen bezoekers gratis parkeren in de parkeergarages in de binnenstad. Daarmee geeft de gemeente Nieuwegein een nieuwe invulling aan tweede kerstdag in vergelijking tot vorige edities.

Elke dag € 1.000,- shoptegoed winnen tijdens de kerstmarkt
Bezoekers van City maken tijdens de kerstmarkt-periode elke dag kans op 5 x €200,- aan shoptegoed in de Kerst Win-actie. Elke dag om 20:00 uur van 21 tot en met 30 december (met uitzondering van 25 december) worden de winnaars getrokken.

Zweefmolen en ski bar
De kerstmarkt in City heeft dit jaar ook een zweefmolen en een familieplek met de uitstraling van een ski bar met livemuziek en een DJ. Daar kunnen jonge en oude bezoekers van City na het winkelen genieten van een glaasje limonade of glühwein. De kerstmarkt is gebaseerd op wintermarkten in Duitsland die elk jaar tijdens de feestdagen door veel mensen worden bezocht. De organisatie zet in op een ‘verrassend en bijzonder’ programma met warme sfeervolle aankleding en entertainers om het winkelende publiek vermaken.

Kerstactiviteiten in bibliotheek De tweede verdieping
Op vrijdag 15 december begint de halfjaarlijkse boekensale in bibliotheek De tweede verdieping om 18:00 uur, opgeluisterd door het Nieuwegeins Kamerkoor. De kerstvoorstelling ‘Onderweg’ begint om 18:30 uur. Verhalenvertelster Irene Bakker leest het verhaal van de Nieuwegeinse schrijfster Heleen van den Hoven over vrachtwagenchauffeur Simon. De voorstelling is gratis en voor iedereen toegankelijk. Tijdens de voorstelling trakteert de bibliotheek op koffie, thee, chocolademelk en kerstkransjes. Op woensdag 17 december is het thema van Siebs Leesfeest ‘Vier kerst met Jip & Janneke’: voorlezen en kerstboomversieringen maken voor kinderen.

Wintercircus Arlette Hanson in theater De Kom
Op woensdag 27 december zijn er twee voorstellingen van Wintercircus Arlette Hanson in theater De Kom. Acrobatiek, jongleurs, livemuziek en humor zijn de ingrediënten van deze vermakelijke show, die een aaneenschakeling van fenomenaal ensemblewerk laat zien. De vrolijke en kleurrijke voorstelling vol internationale topartiesten benadert steeds meer de vermaarde voorstellingen van Cirque du Soleil en Cirque Eloize. Er zijn voorstellingen om 13:00 uur en 16:00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren