Katern

Winst en koppositie voor korfballers van Koveni

Het eerste team van de korfballers van Koveni wist wat het te doen stond. Winnen bij middenmoter SEV om de koppositie te behouden. Afgelopen week maakte het team al indruk door te winnen van Arena uit Veenendaal. De reis naar Zelhem was dit weekend lang, maar het team was gebrand om de punten mee terug naar Nieuwegein te nemen.

Ondanks dat SEV de score in de wedstrijd opende door een vrije bal, was het Koveni die duidelijk sterker begon. Na een paar minuten stond het al 1-4 voor de korfballers uit Nieuwegein. Toch zakte Koveni in en werd het een moeizame eerste helft. Onnodige fouten en de opgevoerde druk van de korfballers van SEV zorgde ervoor dat beide ploegen met 5-8 gingen rusten.

De opdracht na de rust was duidelijk: de wedstrijd scherper hervatten. En dat is wat Koveni deed. Vanaf moment één pakte het controle over de wedstrijd en gaf de ploeg die niet meer uit handen. Met als eindresultaat 15-23. En een coach die zijn trots uitsprak over vooral de tweede helft.

De ploeg onder leiding van Frits de Gooijer zet de koers richting een mogelijk kampioenschap door. Volgende week staat Wolderwijd 1 uit in Zeewolde op het programma.

Het team voor de aanvang van de wedstrijd tegen SEV uit Zelhem.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren