Winnaars jongerenlintje op tegel Walk of Fame

Op vrijdag 2 oktober om 16.00 uur onthult burgemeester Frans Backhuijs, zoals ieder jaar, een aantal stenen met daarop de namen van de winnaars van een jongerenlintje. Dat gebeurt aan de Doorslag (het water) bij de trap ter hoogte van theater De Kom. Het gaat om Esmeralda Plantinga, Renate Bosman, Machiel Verbeek en Nicole Post. Zij ontvingen begin dit jaar een jongerenlintje en krijgen nu ook een tegel met hun naam er op aan de Doorslag. Samen met eerder onthulde stenen ontstaat hier zo langzamerhand een heuse Walk Of Fame, die zich de komende jaren nog verder uit zal breiden.

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Het gaat om jongeren die zich vrijwillig en op een bijzondere manier inzetten voor Nieuwegein. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, of die altijd mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen.

Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar wel met Nieuwegein te maken heeft. Inzenden kan tot en met 29 november 2015 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten. Op 6 januari, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nieuwegein, worden de jongerenlintjes uitgereikt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren