Winnaars fotowedstrijd Nieuwegein Fietst! bekend

De fotowedstrijd ‘Fietsen in beeld’ van Nieuwegein Fietst! is gewonnen door Cassy Hoevenagel en Yozu Bruinsma. Peter Vermeulen won in de categorie ‘publieksprijs’. Wethouder Peter Snoeren heeft op 21 april de felbegeerde fiets van Nieuwegein Fietst! uitgereikt. Dit deed hij namens initiatiefnemer Goedopweg, het samenwerkingsverband van overheden en werkgevers om de regio Utrecht bereikbaar te houden.

Meer aandacht voor fietsen in Nieuwegein
In Nieuwegein pakt een derde van de bewoners voor korte afstanden de auto. Genoeg reden voor Goedopweg om samen met de gemeente fietsen in Nieuwegein op een leuke manier te stimuleren. Fietsen in beeld, waar inwoners hun mooie fietsmomenten in beeld hebben gebracht, is de eerste in een reeks acties van Nieuwegein Fietst!.

Eigen fietsverhaal
Wethouder Peter Snoeren is vol lof over de ruim 70 ingezonden fietsfoto’s: “Ik ben verrast door de prachtige foto’s van snelle, vrolijke en piepjonge fietsers. De Nieuwe Heemsteedsebrug, als belangrijke schakel in het regionale fietsnetwerk, blijkt ook volop inspiratie te bieden voor fietsende fotografen.” De foto’s en fietsverhalen reizen als expositie door Nieuwegein en zijn te bewonderen bij onder meer De tweede verdieping, Merwestein, het St. Antonius Ziekenhuis en in het Stadshuis.

Goedopweg
Nieuwegein fietst! is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio (verenigd in de U15) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Utrecht. Goedopweg vloeit voort uit het landelijke initiatief Beter Benutten. Houd www.nieuwegeinfietst.nl in de gaten voor komende acties, als ‘Fietsen naar je club’, ‘Fietsen naar je werk’, ‘Fietsen naar school’ en ‘Fietsen met de beste verbinding’.

 

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk