Katern

Winnaar Bierbrouwwedstrijd Zevenstar bekend

Afgelopen maandagavond 13 oktober j.l. werd in café de Zwaan aan de Herenstraat in Jutphaas de winnaar bekend gemaakt van de uitgeschreven bierbrouw wedstrijd voor thuis brouwers uit Nieuwegein. In totaal waren 8 deelnemers in de wedstrijd doorgedrongen tot de halve finale.

De door hen gebrouwen bieren werden op zaterdag 11 oktober door drie keurmeesters van het Bierkeurmeester Gilde op o.a. geur, smaak en body getest en geproefd. Dit leverde uiteindelijk een top drie op. Theo Lamme behaalde een derde plaats, Jacob Jan Zwart werd tweede en de winnaar is geworden Ernst Doornekamp.

De keurmeesters noemden het bier in hun keuringsrapport een geurig fruitig blond biertje met een frisse citrus geur. Het bier had tevens een zoete smaak met een heerlijk tongstrelende iets bittere afdronk. Het recept is prima en voldoet uitstekend aan de doelstelling om dit om te zetten naar een grotere hoeveelheid van bijvoorbeeld 1000 liter.

25 oktober zal het recept van winnaar Ernst Doornekamp door de Sallandse Landbier Brouwerij worden gebrouwen. De verwachting is dat eind november het bier dat de naam “Zevenstar Blond” krijgt in café de Zwaan op de tap verkrijgbaar is en in de winkels in Nieuwegein te koop zal zijn. Dan heeft Nieuwegein 250 jaar na het afbranden van de toenmalig in Jutphaas gelegen bierbrouwerij ‘de Zevenstar’ weer een eigen streekbier op de markt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk