Winkeliers hebben weinig vertrouwen dat de nieuwe supermarkt op Makado over een maand open gaat

Winkelcentrum Makado in de wijk Wijkersloot is uitgestorven, merkte SP-raadslid Frans Mulder op. Door werkzaamheden is het plein nauwelijks bereikbaar en bovendien wacht de buurt al maanden op een supermarkt. In oktober voerde de SP al gesprekken in het winkelcentrum met de winkeliers en de bezoekers.

De Jumbo aan het Makadocenter vertrok in april en de komst van de vervanger laat al maanden op zich wachten. Tegelijkertijd zijn ook alle parkeerplekken rond het winkelcentrum op de schop gegaan, waardoor de winkels al maandenlang lastig te bereiken zijn. Die verbouwing verloopt verre van volgens schema, door problemen met de aannemer en de vergunningen liepen vertraging op. De SP heeft vragen gesteld in de gemeenteraad.

Begin juni dit jaar had de nieuwe supermarkt op het Makado Center geopend moeten worden. Een kleine maand nadat de Jumbo zijn deuren had gesloten op het winkelcentrum aan de Richterslaan, had Boon’s Markt, een vrijwel onbekende speler in het midden van het land, zijn deuren willen openen met een eerste vestiging in de regio, maar het verlenen van de vergunningen voor de verbouwing verliep niet erg soepel met de gemeente Nieuwegein.

WINKELIERS
Karin de Groot van de ondernemersvereniging van het Makado-winkelcentrum kan niet wachten tot er weer een publiekstrekker is. “Zelfs de grotere ondernemers hebben last van het feit dat er geen supermarkt is.” Ook de afsluiting van het parkeerterrein en het pleintje bij het winkelcentrum zit de ondernemers flink dwars. “De supermarkt gaat uitbreiden. Dat wordt wel heel erg mooi, maar het nadeel ervan is dat er allemaal hekken omheen staan en auto’s niet meer kunnen parkeren.”

Karin de Groot in gesprek met onze verslaggever Frans Evers

Het einde van de misère bij het winkelcentrum lijkt ook volgens de winkeliers in zicht. Volgens de huidige planning gaat over een maand eindelijk de nieuwe Boon’s Markt open. “Het is te hopen dat daarmee de mensen weer terug komen. Iedereen was gewend aan Jumbo, nu komt er een Boon’s. De mensen moeten weer even de weg zien te vinden. Maar we hebben een heel leuk plein, dus ik ben niet zo bang.”

REACTIE WETHOUDER
Wethouder Johan Gadella (VVD) laat in een reactie aan weten dat er veelvuldig contact is geweest met de eigenaar over de verbouwing en versnelling daarin. “De positie van de winkeliers is daarbij meermalen aan de orde geweest, geregeld heeft hij contact met zijn huurders over de situatie. gezamenlijk belang daarin is zo snel mogelijk tot in bedrijfstelling van de nieuwe Boon supermarkt te komen aldaar. Ook ambtelijk is meegedacht om een en ander te versnellen.”

Inmiddels zijn de parkeerplekken rondom het winkelcentrum volop beschikbaar, aldus de wethouder. “De bouwplaats is verkleind en daardoor zijn ook meer parkeerplekken beschikbaar gebleven. En er is tijdelijke wegbewijzering aangebracht. Na afronding van de verbouwing komen de gebruikte parkeerplekken voor de verbouwing aan de binnenzijde van het Makadocentrum ook weer terug.”

Eerder maakten wij bovenstaande videoreportage over de misstanden in het winkelcentrum.

Bron: RTV Utrecht

One thought on “Winkeliers hebben weinig vertrouwen dat de nieuwe supermarkt op Makado over een maand open gaat

  1. Nick

    Vreselijk hoe daar nu is, zelf Primera al tijd weg en zit Kapper zaak in.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren