Winkelgebied City zesde tijdens Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017

De winnaar van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017 is bekend. De grote winnaar is Winkelgebied Brouwhorst in Helmond geworden. Ook het winkelgebied rond Cityplaza in Nieuwegein gooide hoge ogen naar deze prestigieuze prijs van Stichting Nederland Schoon. Het winkelgebied rondom City eindigde op een mooie zesde plek. Maar liefst 576 winkelgebieden in Nederland deden mee! ‘Dus een top-10 notering is een mooie prestatie, vooral als je voor het eerst meedoet!’ aldus Cees Bont van De Volendammer.

Dit jaar deden maar liefst 88 gemeenten met ruim 576 winkelgebieden mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Op maandag 20 november a.s. wordt, tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres ‘Het Rendement van Schoon’, de definitieve winnaar bekend gemaakt en gehuldigd door Stichting Nederland Schoon. Voor deze verkiezing zijn ruim 600 Nederlandse winkelgebieden onderzocht. Met deze jaarlijkse verkiezing wil NederlandSchoon winkeliers meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Ook het winkelgebiedrond City kan hier nog in de prijzen vallen.

Het winkelgebied rond Cityplaza kreeg een 7,92 op de Schoonscore. Dit is de gemiddelde score van het rapportcijfer voor schoon gegeven door 40 bezoekers van het winkelgebied.

Stichting Nederland Schoon: ‘De gemeente Nieuwegein is dit jaar voor het eerst onderzocht en wist zich met haar centrum direct te plaatsen in de top tien. Dit is bijzonder te noemen omdat grotere stadscentra (zoals die van Nieuwegein) zelden de top tien bereiken vanwege het feit dat door de hoge bezoekdruk er doorgaans vaak meer uitdagingen liggen op het gebied van zwerfafval.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren