Winkeldief door politiehond gebeten

Op woensdag 25 juli is een winkeldief bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten en in het ziekenhuis opgenomen.

Rond half zeven in de avond zag een medewerker van een winkel aan het Makadocenter dat een man een grote hoeveelheid levensmiddelen in zijn tas laadde. Daar hij de indruk kreeg dat de man die boodschappen niet af zou rekenen en gezien zijn zeer imposante postuur, besloot de medewerker op voorhand de politie te waarschuwen. De man rekende inderdaad twee pakken melk af, maar de voor meerdere honderden guldens aan boodschappen die hij in zijn tas had, betaalde hij niet. Nadat de man de kassa was gepasseerd, sprak de medewerker hem aan en trachtte hem aan te houden. De verdachte rukte zich los en ging er vandoor in de richting van de Richterslaan.

De politiemensen waren zeer snel ter plaatse en stelden een onderzoek in op de Richterslaan. Zij troffen de verdachte niet meer aan, maar vermoedde dat de man zich mogelijk in de bosschages had verstopt. Daarop werd de komst van een politiehond verzocht. Deze had niet zo`n moeite de verdachte in de zeer dichte begroeiing op te sporen. Daar de verdachte in de richting van de politiehond schopte, werd hij door de politiehond in zijn knie gebeten. Daarna werd hij in de bosschages aangehouden. Dit onder luid applaus van veel toegestroomd publiek.

De verdachte, 52 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd voor behandeling van de bijtwond naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek de verwonding toch zo diep te zijn dat hij direct geopereerd moest worden. Dit om te bepalen hoe ernstig het inwendig letsel was. Dat bleek allemaal mee te vallen, de verdachte moet tot donderdag 26 juli in het ziekenhuis blijven en wordt daarna naar het politiebureau overgebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk