Winkelcentrum Hoog Zandveld breidt uit

Meer ruimte voor de supermarkt, minder overlast door bevoorrading, modernere uitstraling van het winkelcentrum, toevoeging van enkele winkelunits en verbetering van parkeermogelijkheden. Daarvoor tekenden initiatiefnemer Marcel van der Meer (C1000) en Johan Gadella, wethouder project Lekboulevard Hoog Zandveld, op 17 januari de levering- en realisatieovereenkomst. Weer een mijlpaal in het totaalproject Lekboulevard Hoog Zandveld.

Nadat de formele procedures hebben plaatsgevonden kan gestart worden met de gewenste uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum. De huidige apotheek wordt dan gesloopt, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de supermarkt uit te breiden èn er ontstaat een nieuw plein. Ook aan de zijde van de Ratelaar wordt winkelruimte toegevoegd. Er komt een aparte expeditiestraat direct aan de Zandveldseweg. Het gehele winkelcentrum kan vanuit hier worden bevoorraad, waardoor vrachtwagens niet meer de Lupinestraat in hoeven te rijden. Door een aantal wijzigingen aan de gevels van de winkels en een nieuw scherm aan de Zandveldseweg krijgt het totale winkelcentrum een moderne uitstraling.

Na de kerstvakantie is de nieuwe Brede School in gebruik genomen. De huidige scholen worden door de gemeente gesloopt. Aan de Ratelaar wordt een groot en overzichtelijk parkeerterrein gerealiseerd. Hierdoor verbeteren de parkeermogelijkheden bij het winkelcentrum en voor de bewoners van de bovengelegen appartementen. De uitbreiding van het winkelcentrum is pas echt mogelijk na een wijziging van het bestemmingsplan. Vanaf donderdag 16 januari 2014 ligt het ontwerpbestemmingplan zes weken ter inzage.

Naar verwachting stelt de raad in april het bestemmingsplan vast, waarna de werkzaamheden kunnen beginnen. De C1000 zal omgebouwd worden tot een Albert Heijn, de bedoeling is dat deze rond de zomer 2015 haar deuren opent.

Al enige tijd ligt er een vraag naar opwaardering van het gebied Lekboulevard Hoog Zandveld. De eerste resultaten zijn nu zichtbaar aan het worden. Dit gebied heeft grote potentie voor jong en oud en die wil de gemeente benutten. Dit doet de gemeente samen met maatschappelijke partners en ondernemers. Straks ontstaat hier een vitaal stuk Nieuwegein met een multifunctionele Brede School, zorg en welzijn op één plek in Buurtplein Zuid, een mooi vernieuwd Lotusplantsoen, woningen die antwoord geven op de huidige marktvraag en een herontwikkeld winkelcentrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren