Winkel speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne op Cityplaza

In samenwerking met Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein en winkelcentrum Cityplaza heeft het VrijwilligersHuis een winkel aan de Raadstede 2 ingericht speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne. In deze winkel, die gevuld is met spullen van afgelopen inzamelingsactie, kunnen Oekraïners langskomen om kleding, verzorgingsartikelen en klein huisraad uit te zoeken.

Er waren in Nieuwegein veel inwoners die iets wilden betekenen voor de vluchtelingen die hier naar toe kwamen. De gemeente Nieuwegein heeft het VrijwilligersHuis benaderd of zij de coördinatie van deze helpende handen wilden doen om zo de krachten te bundelen. De gemeente kreeg regelmatig de vraag waar mensen spullen konden doneren voor Oekrainse vluchtelingen. De eerste stap werd het organiseren van een grote inzamelingsactie.

Op zaterdag 9 en zondag 10 april is er een grote inzamelingsactie gehouden in samenwerking met Winkelcentrum Cityplaza. ‘Nieuwegein heeft zich dit weekend weer van haar mooiste kant laten zien!’ aldus de inititatiefnemrs.

‘Zoveel donaties; (kinder)kleding, speelgoed, bestek, servies en shampoo, douchegel en andere verzorgingsproducten. Winkelcentrum Cityplaza heeft een pand beschikbaar gesteld die we hebben ingericht met al deze spullen. Afgelopen vrijdag (6 mei) zijn hebben we onze deuren voor het eerst geopend.’

Elke maandag en donderdag zijn de opgenomen vluchtelingen welkom om de benodigde spullen uit de winkel te kiezen. Tevens staat er een koffietafel klaar waar men met een kopje koffie/thee met elkaar in gesprek kan gaan. Ook is er de mogelijkheid voor het delen van informatie en activiteiten die plaatsvinden in de stad.

Wilt u doneren of meehelpen?
De medewerkers in de winkel ontvangen graag spullen zoals kleding, speelgoed, klein huisraad en nieuwe verzorgingsproducten. Op dit moment is er vooral vraag naar verzorgingsproducten voor mannen, vrouwen en kinderen; van douchegel, tot inlegkruisjes, tot zonnebrand, bodylotion en scheerschuim.

Voor het doneren van bovenstaande artikelen kan er gemaild worden naar info@vrijwilligershuis-nieuwegein.nl om een afspraak te maken. Je kunt naar dit adres ook een mailtje sturen als je wil meewerken in de winkel als vrijwilliger.

De openingstijden zijn op maandag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 09.00 tot 15.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk