Windpark Nieuwegein stap dichterbij

Na jaren van voorbereiding heeft de gemeenteraad op 29 mei bijna unaniem ingestemd met het bestemmingsplan Windpark Nieuwegein. Op basis van dit besluit is vervolgens de aangevraagde omgevingsvergunning verleend door het college van burgemeester & wethouders aan Eneco. Wethouder Hans Reusch: “Ik ben blij dat we nu de volgende stap kunnen zetten. Na jaren van zorgvuldig onderzoek en lange procedures, hebben we nu de wind mee als het gaat om verduurzaming van energie.”

De volgende stap richting realisatie is het verkrijgen van een beschikking in het kader van de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE). Eneco heeft hiervoor de aanvraag inmiddels ingediend bij Agentschap NL.

Nieuwegein streeft ernaar in 2040 een klimaatneutrale, duurzame stad te zijn. Eén van de initiatieven die hieraan bijdraagt is het realiseren van Windpark Nieuwegein: 5 windturbines tussen bedrijvenpark Het Klooster en Rijksweg A27. Vorig jaar ondertekenden de gemeente Nieuwegein en energiebedrijf Eneco hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Het Windpark zal uiteindelijk aan de (duurzame) elektriciteitsbehoefte van ongeveer 8.000 huishoudens kunnen voldoen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk