Windpark Nieuwegein

Met de ondertekening van een samen- werkingsovereenkomst tussen gemeente Nieuwegein en Eneco, is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het windpark Nieuwegein. Woensdag 26 september zetten wethouder Hans Reusch namens de gemeente Nieuwegein en Katja Langen namens Eneco hun handtekening onder de overeenkomst.

Nieuwegein streeft ernaar in 2040 een klimaatneutrale, duurzame stad te zijn. Eén van de initiatieven die hieraan bijdraagt is het realiseren van Windpark Nieuwegein: 5 windturbines tussen bedrijvenpark Het Klooster en Rijksweg A27. Wethouder Hans Reusch: “Wij zien het windpark als een landmark voor Duurzaam Nieuwegein. Het windpark levert elektriciteit voor ongeveer 8000 huishoudens. Dat is een derde van alle Nieuwegeinse huishoudens. Daarmee zijn we goed op weg naar Duurzaam Nieuwegein. En het windpark past uitstekend bij de uitstraling van het duurzame bedrijvenpark Het Klooster waar we groene ondernemers willen aanspreken.”

Al in 2005 stemde de gemeenteraad unaniem in met het realiseren van een windpark. De afgelopen jaren hebben we stappen gezet in de verdere ontwikkeling. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente Nieuwegein en het duurzame energiebedrijf Eneco, wordt een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van het windpark. In de overeenkomst wordt geregeld hoe beide partijen gezamenlijk de verdere ontwikkeling en voorbereiding van het windpark aanpakken en onder welke voorwaarden Eneco de grond van de gemeente kan gebruiken voor het plaatsen van de windturbines. Verwacht wordt dat de bouw van het windpark in 2014 zal starten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk