Willem Wilmink centraal bij Soep&Cultuur op zondag 26 januari Dorpshuis Fort Vreeswijk

Zondag 26 januari van 14.30 uur tot 16.30 uur heeft Soep&Cultuur in Dorpshuis Fort Vreeswijk een themamiddag over Willem Wilmink, dichter voor alle leeftijden. De entree bedraagt € 2,- en voor de liefhebbers is er na afloop natuurlijk heerlijke soep voor € 2,50 per kop.

Yvonne Sellers en Tom ter Horst presenteren het programma van deze middag, dat bol staat van bekende liedjes, een documentaire over zijn werk en leven en opnames van Jenny Arean die zijn gedichten leest. Maar ook nieuwere fragmenten uit DWDD worden vertoond. 

Voor Willem Wilmink was het om het even of een goede tekst een gedicht werd of een liedje. Zijn teksten klonken decennialang overal, zijn vaak vrolijk en olijk, maar een floers van weemoed is nooit ver weg. Een dichter van wie iedereen de teksten kent: ‘Het moet er allemaal nog zijn, de deur, de bomen en het plein.’

Wilmink schreef gedichten en verhalen voor volwassenen en kinderen, teksten voor cabaret en televisie. De nederlandse (kinder) televisie heeft dankzij Wilmink gloriejaren gekend. De dichter werkte mee aan de onvergetelijke Stratenmakeropzeeshow, Klokhuis en J.J. De Bom.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk