Katern

Wildcard 17-jarige Nieuwegeiner voor TT

Ryan van de Lagemaat uit Nieuwegein maakt dit jaar zijn opwachting tijdens de Dutch TT in Assen. De 17-jarige coureur krijgt een wildcard voor de Moto3.

Van de Lagemaat is al jaren actief in de motorsport. Hij groeide vanuit de minibike door naar het Moto3 Junior WK dat grotendeels in Spanje wordt gereden. Tijdens de TT rijdt Van de Lagemaat op de KTM van het Lamotec Lagemaat Racing-team, de motor die hij ook in het Junior WK gebruikt.

De naam Van de Lagemaat is geen onbekende in de motorsport. Zijn vader Henry was een motorcrosser en oom Henk heeft deelgenomen aan wegrace-GP’s in de 250cc-klasse voor het team van Arie Molenaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ryan al op jonge leeftijd met de motorsport in aanraking kwam. Vanaf zijn zevende jaar gaat hij al van start in diverse wegraceklassen. Vorig jaar was hij zeer succesvol in de standaardklasse KTM Battle waar hij met diverse overwinningen een mooi visitekaartje afgaf.

Van de Lagemaat is één van de twee Nederlandse coureurs die in Assen starten in de Moto3.

Foto: Facebook Ryan van de Lagemaat

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren