Wil je een reisverzekering om problemen tijdens je vakantie te voorkomen?

dat voor sommige mensen hun vakantie een grote teleurstelling wordt. Negen van de tien keer heeft dit te maken met het feit dat ze zich niet goed hadden voorbereid op eventuele risico’s die zijn tijdens hun vakantie tegen het lijf liepen. Ga je binnenkort ook op vakantie en wil je voorkomen dat je in de problemen komt? Sluit dan een reisverzekering passend bij jou af. Wij laten je zien wat je moet weten om tot de perfecte polis te komen.

Kies een verzekering die aansluit bij jouw reisstijl
Je hoort verzekeraars vaak zeggen dat je een ‘passende verzekering’ moet afsluiten. Wat betekent dit? Dit houdt in dat je een polis samenstelt die naadloos aansluit op jouw plannen. Ben je van plan om regelmatig op reis te gaan, neem dan een doorlopende reisverzekering. Met dit pakket kun je namelijk je koffers pakken wanneer je maar een mooie aanbieding voorbij ziet komen.

Ben je iemand die genoeg heeft aan een vakantie per jaar? Dan is het voordeliger om te kiezen voor een eenmalige reisverzekering. Deze polis loopt enkel gedurende de periode van je vakantie en is daarna ook weer afgelopen. Je betaalt eenmalig een bedrag en in ruil daarvoor wend je tijdens je vakantie heel veel risico’s af. Dat betekent dat jij je volop op je vakantie kunt richten en dat je niet in de stress hoeft te zitten; gaat er een keer iets mis, dan heb je het perfecte vangnet achter de hand om je probleem snel op te lossen. Bovendien betaalt je verzekeraar de rekening. Is er nog een reden te noemen om geen reisverzekering af te sluiten?

Je avontuur begint al voordat je in het vliegtuig stapt
Een misverstand over de reisverzekering, is dat deze alleen nuttig is wanneer je al op vakantie bent. Dat is onjuist. Een goede reisverzekering bestaat namelijk ook uit een annuleringsverzekering. Tussen het moment van boeken en je daadwerkelijke vertrek kan nog heel veel gebeuren wat roet in het eten gooit. Kun je om wat voor reden daarom niet op vakantie gaan, dan kun je de boel annuleren zonder dat je je geld kwijt bent. Je verzekeraar betaalt namelijk de kosten die je hebt moeten maken, zodat je je vakantie niet door je neus geboord ziet worden, maar waardoor je hem gewoon even kunt uitstellen. Zo krijg je wat je verdiend hebt, voor een prijs die de moeite van het noemen niet waard is.

Check of je misschien ook nog aanvullende verzekeringen moet toevoegen
Tot slot willen we je erop wijzen dat je echt even de voorwaarden van je verzekering moet doorlezen. Dat is niet het interessantste klusje, maar het is wel heel belangrijk. Kijk even of je bestemming onder de dekking van je polis valt. Is dit niet het geval, dan kun je dit aanpassen door een aanvullende verzekering te kiezen. Hetzelfde geldt voor je reisduur. Ga je echt lang op reis? Dan kun je je reistijd verlengen, zodat je toch niet ineens onverzekerd rondreist. Kijk even op de site van je verzekeraar om je polis vandaag nog af te sluiten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk