Wijziging toetsingsnorm Voedselbank

Naar aanleiding van de Algemene Ledervergadering van de Voedselbanken Nederland van 25 november jl. worden de normen versoepeld.

Met het overnemen van de NIBUD-normen wordt met meer uitgavenposten rekening gehouden. De NIBUD-norm voor een eenoudergezin bestaande uit één ouder en één kind van 9 jaar is als uitgangspunt genomen voor aanpassing van de toetsingsnorm. Cliënten komen daardoor eerder in aanmerking voor een voedselpakket.

Om voor een voedselpakket in aanmerking te komen, gelden onderstaande maandbedragen. Deze maandbedragen zijn door Voedselbanken Nederland vastgesteld.

De nieuwe normbedragen per 1 januari a.s. worden:
• Een basisbedrag voor elk huishouden € 197,- (€ 130,- basis + vervoerskosten € 25,- + persoonlijke verzorging € 34,- + was-/schoonmaakkosten € 8,-)
• Voor elke persoon € 85,- (zowel volwassene als kind).

Uitgangspunt is, dat per huishouden één pakket wordt verstrekt en de grootte van het voedselpakket wordt bepaald door het aantal inwonende gezinsleden. Bij herscreening van bestaande cliënten en bij nieuwe aanmeldingen is door de Voedselbank Nieuwegein-IJsselstein reeds rekening gehouden met deze nieuwe norm.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren