Wijziging samenstelling Comité 4 en 5 mei Nieuwegein

Het Comité 4 en 5 mei mei heeft laten weten dat voorzitter Renée Blom en de vrouw van burgemeester Frans Backhuijs, Marie-Louise Backhuijs, stoppen met hun werkzaamheden voor het Comité. Marie-Louise Backhuijs was als lid verbonden aan de organisatie. Er is geen reden aangegeven waarom de twee dames stoppen. Het Comité laat in een verklaring weten dat zij erkentelijk is voor het vele werk dat zij de afgelopen jaren voor het Comité en voor Nieuwegein hebben gedaan. De heer Elja Schwarz is benoemd als nieuwe voorzitter.

Het Comité 4 en 5 mei in Nieuwegein is opgericht in 2007 en heeft als doel om zowel de Nationale Herdenking op 4 mei als de Nationale Viering van 5 mei in Nieuwegein te organiseren. Dit gebeurt middels een integrale aanpak omdat het herdenken van de slachtoffers en de betekenis van vrijheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Het Comité ziet zijn inzet als coproductie met de gemeente omdat de gemeente in deze de verbinding is van verleden, heden en toekomst van de stad.

Elja Schwarz: ‘Volgend jaar vieren wij 75 jaar Vrijheid. Dit krijgt zowel landelijk als lokaal bijzondere aandacht. Dat is nodig want vrijheid staat helaas continu onder druk. Hoewel de Tweede Wereldoorlog inmiddels wel ver achter ons ligt, blijven andere oorlogssituaties ontstaan en vallen er opnieuw Nederlandse slachtoffers, mogelijk ook uit Nieuwegein. Als Comité 4 en 5 mei Nieuwegein zijn wij al volop bezig met de voorbereidingen voor de viering. Komend najaar zullen wij Nieuwegein hierover uitgebreid informeren.’

Het Comité is vanaf heden als volgt samengesteld:
Voorzitter: de heer Elja Schwarz
Secretaris: mevrouw Nicole van Nimwegen
Penningmeester: de heer Jan van Dorp
Als lid zijn de heren Jan Willem Knop, Tim Hagt en Greg Geurtsen verbonden aan het Comite 4 en mei 5 alsook de dames Miranda Agterberg en Reninka Kosterman.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren