Wijziging gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht

De afgelopen periode is gebleken dat er aanleiding is de huidige gemeenschappelijke regeling VRU op een aantal punten te wijzigen. Enerzijds ligt wijziging van landelijke wetgeving hieraan ten grondslag. Het gaat dan onder andere om wijziging van de Wet veiligheidsregio’s (Wvr) en de Wet publieke gezondheid (Wpg) en om een op handen zijnde wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen (Wgr), welke zo goed als zeker per 1 januari 2015 in werking treedt. Anderzijds gaat het om een vertaling van het op 4 juli en 17 september 2014 genomen besluit van het algemeen bestuur VRU over de financieringssystematiek en een aantal wijzigingen die vanuit bestuurlijk oogpunt al langer gewenst worden.

Beslispunten College:
1. In te stemmen met het per 1 januari 2015 wijzigen van de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht onder voorbehoud van toestemming van de gemeenteraad.
2. De raad op grond van artikel 1, tweede en derde lid Wgr conform achterliggend concept raadsvoorstel toestemming te vragen om als college te mogen instemmen met wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht.
3. Na toestemming van de raad te besluiten definitief in te stemmen met de wijziging van de gemeenschappelijke regeling.

Beslispunten Burgemeester:
1. Als burgemeester te besluiten om als eenhoofdig bestuursorgaan per 1 januari 2015 uit de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Utrecht te treden onder voorbehoud van toestemming van de gemeenteraad.
2. De raad op grond van artikel 1, tweede en derde lid, Wgr, conform achterliggend concept raadsvoorstel om toestemming te vragen om als burgemeester uit de gemeenschappelijke regeling te mogen treden.
3. Als burgemeester na toestemming van de raad besluiten uit de regeling te treden.

Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk