Wijn, Ieders Belang en Bakhtali

Mensen, ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de coalitiebesprekingen. Ik zag afgelopen week een reportage over de diverse steden in ons land waar de lokale partijen het nakijken hadden bij de vorming van een coalitie, ondanks dat zij de winnaars waren van de verkiezingen.

In diverse steden wist men het voor elkaar te krijgen dat men met de kleinst mogelijke partijen een college kon gaan vormen. Kiezers, ach wat moet je ermee? Die zijn toch alleen maar belangrijk als er een stem is te winnen?

Ik snap heel goed dat men een partij als de PVV in Almere buiten het bestuur houden want dat cluppie van onze waterstofperoxide hoofd van een Wilders moet je niet aan de macht laten komen. En die kiezers zult u nu zeggen, natuurlijk daar heb ik ook over nagedacht. Helaas zijn dit mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is en niet begrijpen dat hij, Wilders, eenmaal aan de macht van onze rechtstaat een dictatuur zal gaan maken. Eerst alle Marokkaan eruit, dan de Turken en dan alle andere bevolkingsgroepen die geen Nederlandse roots hebben verwijderen. Je zal maar gevlucht zijn uit een land waar je leven niet veilig is als overtuigd democraat of misschien wel een homo zijn. En dan maar denken dat je in Nederland veilig bent. Eng mannetje die Wilders. Maar sluit zijn kornuiten ook niet uit.

Maar daarnaast zijn er natuurlijk wel lokale partijen waar goede en betrouwbare bestuurders zitten maar helaas de gevestigde partijen willen het pluche voor zich zelf.

Dit brengt ons bij de Nieuwegeinse politiek, hoe zit het hier met de lokale partijen? We hebben die stadspartij van onze intrigante Bakthali: eigenlijk al genoeg over gezegd maar nog een dingetje: heeft zij nu al aangifte gedaan tegen de zoon van Bamberg? Ik denk het persoonlijk niet dus want zij heeft een stuk gewapend beton voor haar hoofd zitten waar je u tegen zegt. Maar wel lekker doorgaan met mensen beschadigen. Erg sterk hoor mevrouw Bakthali maar wanneer komt u nu eens met echt inhoudelijke vragen en dan is er geen een partij of bestuurder die u mijdt maar juist de inhoudelijke discussie aan gaat. ik geloof zelfs dat Martin Monrooij de discussie aan zou gaan mits het niet op man gespeeld wordt maar op de politiek.

En dan hebben we Ieders Belang. Meneer Reijmerink (ja mensen ik moet meneer zeggen :-)) heeft u al iets gehoord over mijn weddenschap? Ja Jacqueline die fles wijn staat voor mij nog steeds. Als jij je fractie bij elkaar weet te houden een goede fles wijn voor jou van mij maar zo niet dan heb ik een flesje gewonnen
Maar Ieders belang is ook hier buiten de vorming van een coalitie gehouden maar misschien wel terecht!

De periode waarin zij erg veel had gewonnen, volgens mij ergens begin 2002, heeft zij er een flink rommeltje van gemaakt. Even wethouder geweest en ze zijn nog een paar jaar bezig geweest om puin te ruimen.

Nu kan zij samen met Bakthali gaan roeptoeteren over van alles en nog wat. O nee dat is waar ook, Jacqueline heeft het nu goed voor elkaar. Sinds Bakthali zo tekeer gaat als een kip zonder kop kan Jacqueline lekker achter over hangen en Bakthali het “vuile werk” laten doen. Je kan haar zichtbaar zien genieten als dit gebeurt. Alle aandacht weg van Ieders Belang als het spannend wordt. Knap gedaan van haar maar de anderen weten heus wel dat jij dit zo aanpakt hoor Jacqueline! Want als meneer de Jong begint te oreren dan snapt iedereen weer waarom het destijds zo’n puinhoop is geworden.

En natuurlijk tegen het einde van deze periode kan je verwachten dat meneer Draaikont, Ad Visschers, weer om zich heen gaat kijken waar hij zich kan aansluiten voor een hoge plek op de lijst.

Nu moeten we afwachten wanneer er definitief witte rook komt om exact te weten wie wat en hoe gaat doen. Met andere woorden: de poppetjes zijn nu wel duidelijk maar welke portefeuilles krijgt Bijvoorbeeld Martijn Stekelenburg? Sociale zaken? Financiën? Of net als Hans Reusch de vorige periode alle zaken die niet goed ergens anders onder passen. En Hans Adriani, kan hij doorgaan met stenen stapelen? Rot voor Hans dat de hockeyclub nog een poosje blijft zitten. Dus weg grote ontwikkeling van Parkhout. Of is dit nog een “geintje” van Renee Blom geweest? Ik niet terug, jij geen speelkwartiertje met je lego blokken. Dat zou wel een stunt geweest zijn mensen als dat ooit uit zou komen maar dit wel erg zwart gedacht over Renee en dat verdient ze nu ook weer niet. Zij werd ook maar even in het diepe gegooid toen Helen van den Berg het zag aankomen dat zij geen volgende periode als wethouder zou gaan meemaken en snel naar het CNV is gegaan.

Dus nu nog de puntjes op de i zetten en alles is dan rond. Gek eigenlijk dat je er zou weinig over hoort.

Het gaat over onze toekomst en we mogen nog niets weten. Wat was ook alweer een veel gehoorde klacht over de politiek: de politiek staat te ver van de burgers af! Ja natuurlijk want stel dat je echt je oordeel mag geven dan hebben die jongens en meisjes pas echt een probleem.

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk