Wijknetwerk Fokkesteeg organiseert wijkschouw

Het wijknetwerk verstuurt deze week de zogenaamde wijkkaart aan de bewoners van Fokkesteeg. Op deze kaart kunnen de bewoners hun knelpunten en ‘trotspunten’ in hun wijk aangeven. De reacties van de bewoners bepalen de plaatsen die tijdens de wijkschouw worden bezocht. De wijkschouw wordt nog voor de zomer gehouden.

Tijdens de wijkschouw wandelen leden van het wijknetwerk een route door Fokkesteeg. Het doel is om van de bewoners zelf te horen wat zij vinden van de situatie in hun buurt. De uitkomsten van de wijkschouw worden teruggekoppeld naar de bewoners en dan wordt ook aangegeven of en wat er aan gedaan kan worden. De datum van de wijkschouw is nog niet bekend. Belanghebbenden krijgen tijdig een uitnodiging om mee te komen lopen. De wijkkaart kan tot 4 maart 2002 ingevuld worden afgegeven of teruggestuurd aan het wijknetwerk in Buurtcentrum ‘t Dok.

De wijkschouw wordt sinds 1996 gehouden. De vorige wijkschouw was in 1999. Vanaf dit jaar wordt de wijkschouw jaarlijks gehouden ter voorbereiding van het wijkplan en de besteding van het wijkbudget (dus schouw in 2002, wijkplan en budget in 2003). Wat ook nieuw is, is dat de wijkschouw wordt uitgevoerd door het wijknetwerk. Het wijknetwerk bestaat uit de buurtwerker en vertegenwoordigers van bewoners en winkeliers. Samen met de gemeente, woningcorporaties en politie wordt samengewerkt om de leefbaarheid in de wijken op peil te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk