Wijkbijeenkomst over asielzoekers rustig verlopen

Afgelopen dinsdagavond konden de bewoners uit de wijk Blokhoeve zich laten informeren over de opvang van asielzoekers in de Beursfabriek aan de Symfonielaan 5. Zo’n 90 mensen uit de wijk bezochten de inloop avond in het vernieuwde NBC aan de Symfonielaan. Het COA (Centraal Opvang Asielzoekers) en haar partners hadden standjes ingericht met veel informatie om de bewoners voor te lichten.

asielzoekers

Maandagmiddag 18 maart jl werden de eerste asielzoekers ondergebracht in de bovenste verdieping van de Beursfabriek. Het gaat om een crisisopvang voor in eerste instantie van 120 tot 200 asielzoekers voor 30 dagen. Het college van Nieuwegein overweegt nog of de noodopvang voor een wat langere periode mogelijk is. Dit op het verzoek van het COA.

‘Door een overvol aanmeldcentrum in Ter Apel en het sluiten van de tijdelijke noodopvang in Biddinghuizen, is er een nijpend tekort aan opvangplekken voor asielzoekers. Omdat er in Nederland niet genoeg (crisis)noodopvanglocaties zijn voor asielzoekers, zitten alle asielzoekerscentra vol. Tegelijkertijd blijven er nieuwe asielzoekers komen die op zoek zijn naar een veilige plek. Dat levert schrijnende situaties op. Het Cenrtraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is momenteel op zoek naar vele opvangplekken in Nederland. Onze gemeente draagt haar steentje bij door het bieden van een tijdelijke opvang in de Beursfabriek in Nieuwegein. Het COA is naast Nieuwegein ook in gesprek met andere gemeenten’ zo liet de gemeente eerder in een buurtbericht weten aan de bewoners in Blokhoeve.

Begeleiden van de asielzoekers
Het COA, de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) en de gemeente Nieuwegein begeleiden de asielzoekers tijdens hun verblijf in Nieuwegein. Er is 24 uur per dag toezicht en begeleiding aanwezig op de locatie. Tijdens de opvangperiode is er op de locatie 12/7 uur een telefoonnummer (06-42358424) bereikbaar voor omwonenden en ondernemers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk